Indeholder reklame.

Børn har et naturligt og medfødt behov for at føle sig, som en del af familien, ved at samarbejde, bidrage til fællesskabet og hjælpe til.

Indimellem kan vi komme til at spænde ben for børns naturlige samarbejdsvillighed, ved at have for høje eller for lave forventninger til dem. Oprydning er for de fleste forældre et irriterende tema, som kan få de fleste til at mærke voldsom irritation eller til at kollapse i udmattelse over, at hjemmet ligner en slagmark. Ofte ender det med, at vi som forældre, kommer til at rydde op for barnet – måske både i misforstået omsorg for barnet, men også fordi, vi ikke længere kan holde ud at være i rodet!

Vi kan måske opleve, at vi gentager os selv 100 gange, uden at blive hørt og at vi gradvist bliver mere og mere irriterede, indtil vi selv må tage affære og rydde op. Vi kan føle os magtesløse og tvivle på, om barnet overhovedet har en alder, hvor det er i stand til at rydde op? Tvivle på, hvad vi kan forvente af barnet?


Bogen ”Pelle og Ronja – oprydningsfesten” er en bog, der er skabt til at motivere barnet til at rydde op, og som giver forældrene en guide i, hvordan de kan lære barnet at rydde op. Til bogen, kan tilkøbes et ark med klistermærker, der hjælper barnet med at skabe overblik over, hvor legetøjet skal være, som dermed skaber muligheden for, at barnet får lettere ved at rydde op og organisere legetøjet fremover.

En bonus ved denne bog er, at den indeholder symboler i teksten, så barnet kan være med til at læse bogen, hvilket fremmer barnets sprogudvikling og interesse for at læse.

Bogen kan købes her og er udviklet af Psykolog, Ina Victoria Haller, der sammen med www.ciha.dk har udviklet flere hjælpsomme produkter til børnefamilier, der ønsker at fremme og understøtte børns sunde, psykologiske udvikling.